Blogi / Veebiraamat "Toidupüramiidi tipp" koondab magusaid retsepte ja nutikaid soo...

Maiustusi tuleks süüa harva ja väikestes kogustes, kuid kui juba, siis süütundeta ja nautides, ütleb Lääne-Viru ja Harju maavalitsuse koostöös valminud veebikogumik "Toidupüramiidi tipp". Tervislik toitumine ei tähenda, et pead loobuma maistvast, süüa tuleb tasakaalustatult ja mitmekesiselt. Kogumik näitab, kuidas on võimalik vähendada lisatavaid suhkruid toidus ning vaatab toitumist kui osa tervislikust elustiilist, mille juurde kuulub ka liikumine. 

toidupyramiiditippVeebiväljaanne koondab teavet magusainete kohta, süsivesikute ja suhkrute vajaduse kohta, selle kohta kui palju võib magusat süüa ning kuidas suhkrut vähem süüa. Eraldi on välja toodud tooted, mille suhkrusisaldus võib olla nii mõnegi jaoks üllatuslikult suur. 

Omaette osa on raamatus pühendatud liikumisele - kuidas tervisliku liikumisega alustada ja mida seejuures silmas pidada.  

Raamatu maistvad, magusad ja tavalisest väiksema hulga lisatud suhkruga valminud retseptid on Rakvere Triinu Lasteaia Naksitrallide rühmalt, Beebigurmee Cateringilt ja Tuuli Ivainenilt. Tekstid on kokku pannud Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi ja personaaltreener Sven Hõbemägi koostöös Lääne-Viru ja Harjumaa tervisenõukogudega. Veebikogumik põhineb eelkõige Eesti toitumis- ja liikumissoovitustel 2015. 

Kogumiku "Toidupüramiidi tipp" leiate siit