Uudised / Tervisedenduse konverents 2012: Iga vigastus on ennetatav

Tervisedenduse konverents 2012: Iga vigastus on ennetatav

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 05. Aprill 2012

Iga-aastane tervisedenduse konverents keskendub tänavu vigastuste ennetamisele. Konverents peetakse 8. juunil Tallinnas Vene Teatris (Vabaduse väljak 5).

Vigastuste ennetamisel on Eestis viimasel kahel kümnendil palju ja tulemuslikult ära tehtud, sellest hoolimata kuulub Eesti nende Euroopa Liidu riikide sekka, kus sureb vigastuste tõttu kõige enam inimesi. 2010. aastal kaotas vigastuse või mürgistuse tõttu elu Eestis 1135 inimest. Konverentsil toome välja senised edulood vigastuste ennetamisel Eestis ja Euroopas ning arutame, mis on tulevikule mõeldes olulisemad tegevussuunad.

Konverentsi eesmärk on jagada tõenduspõhist teavet vigastuste vältimise ja turvalisuse edendamise võimaluste kohta, anda ülevaade senistest saavutustest ning tõhustada koostööd erinevate partnerite vahel.

Konverentsi korraldab Tervise Arengu Instituut koos Eesti Haigekassa, Sotsiaalministeeriumi, Maailma Terviseorganisatsiooni, Eesti Tervisedenduse Ühingu, Justiitsministeeriumi, Politsei- ja Piirivalveameti, Maanteeameti ning Päästeametiga.

Konverentsile on oodatud turvalisuse edendamisse ja vigastuste ennetamisse panustavad spetsialistid kohalikult ja riiklikult tasandilt, sealhulgas maakondade ja kohalike omavalitsuste tervise- ja turvalisuse nõukogude liikmed. Samuti on oodatud kuulama ja kaasa mõtlema laste- ja noorteasutuste esindajad, riigikogu ja valitsuse liikmed, kolmanda ja erasektori esindajad ja kõik teised huvilised.

Täpsem info konverentsi ja registreerimise kohta avaldatakse aprilli keskel veebilehtedel www.tai.ee ja www.terviseinfo.ee ning koostööpartnerite kodulehtedel.

 

Lisainfo:

  • Jana Veenpere
  • Tervise Arengu Instituut
  • Koolitusspetsialist
  • jana.veenpere@tai.ee.