Uudised / Noortemuusikaliga "Kevadine ärkamine" kaasneb õppematerjal

Noortemuusikaliga "Kevadine ärkamine" kaasneb õppematerjal

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 15. Oktoober 2012

NUKU teatri, Tervise Arengu Instituudi ja Eesti Seksuaaltervise Liidu koostöös on valminud juhend uue muusikali „Kevadine ärkamine" teemade käsitlemiseks noortega, sh ka koolitundides.

Rokkmuusikal, mille tegevus leiab aset 1891. aasta Saksamaal, räägib noortest, kes meeleheitlikul ning kirglikul moel iseend ja oma seksuaalsust avastavad, samas kui neid ümbritseb ühiskond, mis rajaneb tabudel ja taunib kõike elavat ning tundelist.

Teemad, millele on pühendatud näidend ja muusikal, on ajakohased ka tänapäeval: teismeea seksuaalsus, lastevastane vägivald, soovimatu rasedus ja abort ning noorte toimetulekuraskused täiskasvanute juhitavas maailmas.

Muusikaliga kaasakäiva õppematerjali eesmärk ongi ärgitada nii noori kui õpetajaid mõttevahetusele ning olla abiks enesekohaste ja sotsiaalsete oskuste õppimisel inimese- ja ühiskonnaõpetuse, või ka ajaloo- ja kirjandustundides – seda nii põhikoolis kui gümnaasiumis, aga ka väljaspool kooli.

Õppematerjali levitatakse tasuta. Õpetajad, kes soovivad saada juhendit trükiversioonina, palume sellest teada anda aadressil myyk@nuku.ee ning materjal saadetakse Teile postiga.

 

Lisainfo:

Juhend sisaldab:

  • näidendi sisu ja teemade ülevaadet
  • õppetükke ja juhtnööre koolitundide läbiviimiseks
  • aktiivtöid, koduseid ülesandeid 

MÄRKSÕNAD: Seksuaaltervis Laste ja noorte tervis Tervisedendus HIV ja AIDS