Uudised / Mustvees otsitakse jõulude eel lahendusi pere- ja kogukondlikule alkoholiprobleemil...

Ilusate jõulupühade ja aastavahetuse eel teame paraku, et need on ka päevad, mis toovad kaasa rohkelt alkoholiprobleeme. Sageli on esimesteks kannatajateks perekond ja eriliselt just lapsed. Kas see tervet kogukonda puudutav probleem on paratamatu või on midagi siiski võimalik ära teha?

Nendele küsimustele otsitakse vastuseid 19. detsembril Mustvee Kultuurikeskuses toimuval kõnekoosolekul, kuhu on oodatud valdkonnaga kokkupuutuvad spetsialistid, lapsevanemad, pedagoogid, kodanikuühiskonna organisatsioonide esindajad ja kõiki huvilised.

"Eesti Karskusliit korraldab aasta jooksul kuues väiksemas Eesti linnas rea üritusi, mille eesmärgiks on tõsta tähelepanu alla kogukondlik alkoholiprobleem ja otsida sellele üheskoos lahendusi," selgitas Eesti Karskusliidu esimees Lauri Beekmann. "Üks kuuest linnast on Mustvee ja siin kutsume Kodanikuühiskonna Sihtkapitali toel kohalikke inimesi arutlema selle üle, miks ning kuidas laseme alkoholil oma kogukonnas ja peredes nii palju kurja teha."

Hiljuti USAs Johns Hopkinsi Ülikoolis oma doktoritööd kaitsnud Terve Eesti Sihtasutuse asutaja Riina Raudne räägib teemal "Alkohol ja lapsed Eestis". MTÜ Convictuse koolitaja, pereterapeut Krista Joost käsitleb lähemalt alkoholi mõju perekonnale kui sellisele. Tervise Arengu Instituudi vanemspetsialist Laura Aaben räägib möödunud nädalal avaldatud riiklikul alkoholipoliitika Rohelise Raamatu ettepanekutest kohalikul tasandil alkoholi problemaatikaga tegelemiseks. Eesti Karskusliidu esimees ja Euroopa Alkoholipoliitika Allianssi asepresident Lauri Beekmann tõstatab küsimuse, kas alkoholiprobleemi on üldse võimalik lahendada. Lisaks näidatakse 15minutilist filmi "Kaspar", mis räägib ühe noore Eesti mehe loo, kes on joobes juhtimisega seotud õnnetuse tõttu viimased 11 aastat ratastoolis istunud.

Kõnekoosolek toimub kolmapäeval 19. detsembril kella 16.00–18.30 Mustvee Kultuurikeskuses.

Üritus on kõigile avatud ja tasuta. Palume oma osalemisest meile teada anda 18. detsembriks.

 

Lisainfo:
Lauri Beekmann
Eesti Karskusliit
mob 5261884
lauri@ave.ee
www.ave.ee/kogukond