Uudised / 22. märtsil toimub Taastusravi konverents 2013

22. märtsil toimub Taastusravi konverents 2013

  • Autor:Eesti Reumaliit
  • 05. Märts 2013

22. märtsil 2013 kella 10–16 leiab Eesti Rahvusraamatukogu suures saalis aset Eesti Reumaliidu ja Eesti Taastusarstide Seltsi korraldatav Taastusravi konverents 2013.

Konverentsi avab Eesti Vabariigi sotsiaalminister Taavi Rõivas. 

Keskseks teemaks on sel korral noorte ja laste seljaprobleemid. Juttu tuleb taastusravi võimalustest 2013. aastal, põletikulise liigesehaige toimetulekust tööl ja elus, samuti otsitakse vastust küsimusele, keda tuleks saata operatsioonile. Esitlusele tuleb reumatoidartriiti simuleeriv kostüüm, mille kandmine aitab tervel inimesel aru saada, kuidas peab reumatoidartriidihaige igapäevaselt toime tulema.

Töötoa raames tutvustatakse  reumatoidartriidihaigetele mõeldud sõrmuste ortoose (tugivahendeid), mis on Eestis siiani vähelevinud. Sõrmuste eesmärk on tagada sõrmeliigestele meditsiiniline tugi, anda liigestele tagasi aktiivsus ja samas täita ka iluehte funktsiooni.

Eesti Reumaliidu juhatuse esinaine Ülle Kullamaa kommenteerib: "Vaatamata 2012. aastal avaldatud Poliitikauuringute Keskuse Praxis uuringus rõhutatud asjaolule, et tuleb rohkem tähelepanu juhtida luu- ja liigesehaiguste kompleksse ravi kättesaadavuse tagamisele, on Haigekassa asunud piirama taastusravi kättesaadavust, võttes taastusarstidelt ära otsustamisõiguse ravi kordade ja pikkuse määramise kohta."

Taastusravi konverents on Eesti Reumaliidu traditsiooniline üritus, mis toimub juba neljandat korda. Ürituse eesmärgiks on arutada arenguvõimalusi, mis puudutavad eelkõige taastusravi kättesaadavust ja ravikvaliteeti Eestis.

Taastusravi konverentsi sihtgrupiks on taastusarstid, Sotsiaalministeeriumi, Haigekassa, rehabilitatsiooniteenuseid pakkuvate asutuste spetsialistid, tegevus- ja füsioterapeudid, pereastid ja -õed ning kooliarstid ja -õed.

Eesti Reumaliit (ERL) on katusorganisatsioon, mis ühendab reumaatiliste haigustega inimeste ühinguid üle Eesti. ERL on loodud 31.10.1991 eesmärgiga kaasa aidata luu- ja liigesehaigete ravi kättesaadavuse ja teadlikkuse tõstmisele ning nende elukvaliteedi parandamisele.

Ürituse programm: www.reumaliit.ee.

 

Lisainfo:
Enid Udras
meediakoordinaator
Eesti Reumaliit
enid@reumaliit.ee
mob 5661 0886