Uudised / Eesti Terviserajad kutsuvad 22.–24. veebruaril püstitama terviserekordi

Eesti Terviserajad kutsuvad tervislikule nädalavahetusele, et anda 22.–24. veebruarini oma panus tervisekilomeetrite rekordisse. „Teeme koos rajalugu" ettevõtmise eesmärk on propageerida tervislikku liikumist ja kinkida Eesti vabariigile tervislik rekord.

Üritusi toimub ja kilomeetreid kogutakse kõigis maakondades. Tutvu radade ja sündmustega www.terviserajad.ee ning registreeri oma panus rekordisse www.facebook.com/terviserajad.

„Täname seniseid aktiivseid osalejaid ja rekordipüstitajaid ning loodame, et tänavu õnnestub meil vähemalt korrata senist rekorditulemust. Hoolimata ilmast on vahva veeta nädalavahetus värskes õhus liikudes, igaüks saab vastavalt oludele ja soovile kas suusatada, kelgutada, kõndida, joosta või kui rada lubab, siis sõita rattaga. Kindlasti palume oma rekordipanuse registreerida," ütles SA Eesti Terviserajad juhataja Jaak Teppan.

Üle Eesti ootab kõiki üle saja Eesti Terviseradade poolt hooldatud ja valgustatud terviseraja. Täpsem info radade ja 22.–24. veebruari ürituste kohta http://terviserajad.ee/teeme-koos-rajalugu/. Ettevõtmise avaüritus toimub laupäeval, 22. veebruaril kell 12 Nõmme spordikeskuses. Kõik väikesed ja suured tervisesportlased on oodatud legendaarse Kaarel Zilmeri ning Suusabussi meeskonna suusatundi kell 12 ja 14.

Tervisekilomeetreid saab koguda kõikidel terviseradadel, ka seal, kus parajasti eraldi üritust ei toimu. Läbitud kilomeetrid ehk panuse rekordisse palume registreerida rajal kohapeal või www.facebook.com/terviserajad, kus saab tulemust ka reaalajas jälgida. 24. veebruari õhtul liidetakse kõik kilomeetrid kokku ja selgub, mitu tiiru tänavu ümber maakera tegime ning kui vägeva terviserekordi vabariigile sünnipäevaks kingime.

Senise tervisekilomeetrite parim tulemus pärineb 2013. aasta talvest, mil 11 249 osalejat kogusid kokku 112 040 kilomeetrit ehk tublisti üle kahe ringi ümber maakera.

Sihtasutus Eesti Terviserajad (www.terviserajad.ee) on asutatud 2005. aastal Merko Ehituse, Swedbanki ja Eesti Energia poolt. Sihtasutuse põhitegevuseks on Eestimaa liikumis- ja spordiradade väljaarendamise nõustamine, arendustegevuste koordineerimine ja finantseerimisele kaasaaitamine. Eesmärgiks on kindlustada enamikule Eestimaa elanikkonnast terviseradade võrgustiku kättesaadavus aastaringseks ja tasuta liikumisharrastuseks. Hetkeseisuga on Eestis sada terviseraja. 2012. aastal pälvis SA Eesti Terviserajad Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna Sport ja keskkond. Aastatel 2004 kuni 2013 on terviseradade arengusse investeeritud üle 23 miljoni euro, sealhulgas on panustanud SA Eesti Terviserajad, kohalikud omavalitsused, Kultuuriministeerium ning Euroopa Liit.

 

Lisainfo:
Jaak Teppan
SA Eesti Terviserajad tegevjuht
mob 515 3557
jaak@terviserajad.ee