Uudised / Tallinna Keskraamatukogus saab liikumisaastal laenutada spordivahendeid

Sotši olümpiamängud on lõppenud, aeg vahetada telekas ja tugitoolisport väljas liikumise vastu. Alates 26. veebruarist saab Tallinna Keskraamatukogu Kalamaja, Kännukuke, Nurmenuku, Nõmme, Paepealse, Pelguranna ja Pirita haruraamatukogudest laenata spordivahendeid. Valikus on kõndimiskepid, sammumõõtja, pulsikell, korvpall, jalgpall, hüppenöör, erinevad liikumismängud ja palju muud.

Spordivahendite laenutusteenuse eesmärgiks on juhtida tähelepanu tervislikule eluviisile, vajadusele veeta rohkem aega vabas looduses liikudes. Kutsume inimesi üles katsetama spordivahendeid, et nad oskaksid valida just neile sobiva liikumis- või sporditegevuse. Valiku tegemisel on abiks ka raamatukoguhoidja, kes aitab huvilisel leida liikumistegevuse või spordiala kohta vajalikku kirjandust. Loodame, et spordivahendid meelitavad raamatukokku lapsed ja noored, kes raamatukogu läheduses lihtsalt niisama aega surnuks löövad. Samuti saavad materiaalselt vähemkindlustatud lugejad, kellel ei jätku raha spordivahendite ostmiseks või treeningul käimiseks, kasutada tasuta spordivahendeid.

Spordivahendi laenamiseks peab olema Tallinna Keskraamatukogu lugeja. Korraga saab laenata ühe spordivahendi 7 päevaks ilma tagastustähtaja pikendamise võimaluseta. Nõudluse korral võib raamatukogu laenutada spordivahendi ka lühemaks ajaks kui 7 päevaks. Spordivahendit saab laenamiseks broneerida siis, kui spordivahend on raamatukogus kohapeal, st ei ole kellelegi välja laenutatud. Broneeritud spordivahendile tuleb järele minna sama päeva jooksul, mil spordivahend broneeriti. Spordivahendite laenamine on tasuta.

Täielik nimekiri laenutatavatest spordivahenditest ja raamatukogude asukohtadest on toodud Tallinna Keskraamatukogu veebilehel aadressil www.keskraamatukogu.ee/spordivahendid.

Projekti toetab Hasartmängumaksu Nõukogu.

Lugemine teeb targaks, liikumine terveks!

 

Lisainfo:
Triinu Seppam
Tallinna Keskraamatukogu teenindusdirektor
tel 683 0903
triinu.seppam@tln.lib.ee