Uudised / Viljandis tähistatakse foorumiga "Disain tervisedenduses" ülemaailmset te...

7. aprillil, ülemaailmsel tervisepäeval peetakse Viljandi maavalitsuse tervisetoa ettevõtmisel foorum-tänupäeva, mille seekordseks teemaks on "Disain tervisedenduses".

Foorumil annavad tervise teenuste disainimisest, selle meetoditest ülevaate Ain Aaviksoo ja Maarja Mõtus. Päeva teises pooles saavad kõik osalejad disainiprotsessi ka ise läbi mängida.

Pärast seda, kui osalejad on saanud ühise arutelu käigus võimaluse kaasa rääkida maakonna heaolu arengus, tänatakse koostööpartnereid ja kuulutatakse välja aasta tervisedendaja.

Viljandi maavalitsuse tervisedenduse peaspetsialisti Kärt Russaku sõnul on erinevate eluvaldkondade disainjuhtimine maailmas uus populaarsust koguv teemavaldkond. "21. sajandil on disaini piirid laienenud kõikjale: keskkonna-, tööstusdisaini, moe ja graafika valdkonnale on lisandunud disainjuhtimine, teenuste disain ja strateegiliste protsesside juhtimise disain. Tänapäevaseid disainimeetodeid on võimalik edukalt kasutada erinevates eluvaldkondades, sealhulgas ka avalikus sektoris. Selle kõige kohta saamegi ettekande tegijatelt foorumil rohkem teada," selgitas Russak.

Viljandi Grand Hotellis algavale foorumile-tänupäevale on kutse saanud Viljandimaa inimesed valla- ja linnavalitsustest, lasteaedadest, koolidest, noortekeskustest ja -ühendustest, perearstikeskustest, äriettevõtetest ja mittetulundussektorist. Oodatud on ka kõik teised teemast huvitatud inimesed, kuid osavõtuks palutakse registreeruda 4. aprillini kas Viljandimaa terviseedenduse kodulehel, kust leiab ka ajakava, või helistades maavalitsuse tervisetuppa tel 433 0512.

 

Lisainfo:
Kärt Russak
tervisedenduse peaspetsialist
Viljandi Maavalitsuse tervisetuba
kart.russak@viljandi.maavalitsus.ee
tel 433 0512
www.viljandi.maavalitsus.ee