Uudised / Vanalinna Päevadel väärtustatakse tervist

2. juuni on Tallinna Vanalinna Päevadel kuulutatud Tervisepäevaks, mille vältel toimub ridamisi tervist edendavaid ettevõtmisi, korraldatakse sadu osavõtjaid koondav võimlemispidu ning peetakse pintsaklipslaste hulgas positiivse vastukaja leidnud meeleolukas kontorirottide heategevusjooks.

Kesklinna vanema Alar Nääme sõnul on tervislikel eluviisidel ja sportimisel Tallinnas pikad traditsioonid, mida sobib Vanalinna Päevadel kindlasti meenutada. "Kehalistel harjutustel oli keskaegse linnasarase valvurite päevakavas kindel koht, nagu ka sportlikel mõõduvõtmistel ja osavaima vibuküti väljaselgitamisel igakevadisel papagoilaskmisel," lisas Nääme.

Tervisepäeva naelaks kujuneb Vabaduse väljakul algusega 19 peetav Kalevi võimlemispidu enam kui 300 sportlase osavõtul. Kell 14–17 aga sibavad mööda vanalinna innukad kontorirotid, et läbida lipsude lehvides ja tikk-kontsade klõbinal innustav Rat Race rada.

Tornide väljaku tervisetänaval on kell 11–18 oodatud need linlased, kes huvituvad oma tervisenäitajatest. 16 erineva meditsiinilise mõõtmise tulemusel saab iga tervisetänava külastaja oma organismi hetkeseisust täieliku ülevaate.

Vabaduse väljakul peetakse kell 14–18 Paraolümpia päeva, kus tutvustatakse alasid, mida saavad harrastada need sportlased, kes raskusi ületades ja puudeid trotsides treenivad võidu nimel. Paraolümpia päev on kummardus kõige ennastsalgavamatele ja optimistlikumatele spordinaistele ning -meestele.

Tervisepäeva lõpetab Super Hot Cosmos Blues Band, kes tervisliku päeva lõpuks pakub vaimu kosutavat muusikat kell 21 Raekoja platsi pealaval algaval kontserdil.

Tervisepäevale on oodatud kõik heast enesetundest hoolivad linlased, aga ka need, kellel mõte hea füüsilise vormi ja virge vaimu olulisusest alles Vanalinna Päevi külastades tärkab.

XXXIV Tallinna Vanalinna Päevad