Uudised / Pool tundi liikumist päevas pikendab eluiga umbes neli aastat

Laupäeval, 29. augustil kell 12 toimub Tallinnas Tornide väljakul aktiivset liikumist ning tervislikku eluviisi toetav üritus – Käimispäev, mille eesmärgiks on luu- ja liigesehaiguste tutvustamine ning seeläbi avalikkuse teadlikkuse tõstmine. Ühtlasi on võimalik kuulata tervisealaseid loenguid ja läbida kepikõndides 1- või 3-kilomeetrine distants.

„Liikumine on ravi! Juba 30 minutit liikumist päevas pikendab eluiga umbes neli aastat," rõhutab Füsioteraapia Kliiniku ja Eesti Rahvusballeti füsioterapeut Sirli Hinn nädalavahetusel toimunud IX Rahvusvahelisel Balti Spordimeditsiini konverentsil kõlama jäänud mõtet. Sirli Hinni juhendamisel on võimalik Käimispäeval õppida õigeid soojendus- ja venitusharjutuste tehnikaid.

„Käimispäev pakubki võimaluse veeta koos pere või sõpradega aktiivne laupäev. Kuna distantsid on mõõdukad, annab see võimaluse kaasa võtta nii pere pisemad kui ka eakamad," sõnab Eesti Reumaliidu tegevjuht Marek Jaakson.

Käimispäeva kuulutab koos Riigikogu liikme ja sotsiaalkomisjoni aseesimehe Monika Haukanõmmega avatuks Eesti Reumaliidu juhatuse esimees Terje Karp. Peale avamist saab alguse loeng „Pajatused podagrast", mille viib läbi reumatoloog Maria Üprus. Seejärel on kõigil huvilistel võimalik kuulata loengut D-vitamiini rollist osteoporoosi ennetuses ja ravis. Samuti õpetatakse Käimispäeval õiget kepikõnni tehnikat, et sellest oleks võimalikult palju kasu organismi ning luu- ja lihaskonna vastupanu tugevdamisel.

„Oleks olemas tablett, mis sisaldab sama kasutegurit, mis keha saab liikumisest, siis oleks see maailmas enim müüdud ravim," sõnab Hinn ning lisab, et eesmärk peaks olema pikk ja aktiivne elu, mitte elu, mis tundub pikk! Tule ise ja võta sõbrad kaasa! Üritus on kõigile tasuta!

Muusikalist vahepala pakuvad Viveli Maar, Vivi Maar, DJM ja DJ-KJK. Linetantsu löövad Kantriroosid. Kohal on erinevad asutused, kes pakuvad informatsiooni, suupisteid ja muud huvitavat. Lisaks saab mõõta tervisenäitajaid. Kohapeal on võimalik laenutada tasuta käimiskeppe. Samuti toimub üritusel suur loos!

Kõigi vahel, kes registreerivad end või oma sõpra Käimispäeval osalejaks, läheb loosi tahvelarvuti! Registreerida saab ennast siin: http://www.reumaliit.ee/osale-tahvelarvuti-loosimises.

Käimispäev toimub tänavu juba 16. korda ja selle korraldajaks on Eesti Reumaliit. Päevakava ja lisainformatsioon: https://www.facebook.com/events/392482090942189/ ja www.reumaliit.ee.

Kaimispaev 2014 foto Reumaliit

Foto: Käimispäev 2014 (Eesti Reumaliit)

Lisainfo:
Kadi Hainas
Eesti Reumaliidu kommunikatsioonijuht
kadi@reumaliit.ee
Mob 5199 3966
Eesti Reumaliit / Estonian Rheumatism Association
www.reumaliit.ee