Uudised / Eesti 2015. aasta sportlikem ettevõte on Tallinna Lennujaam

Eesti 2015. aasta sportlikem ettevõte on Tallinna Lennujaam

  • Autor:Eesti Firmaspordi Liit
  • 30. November 2015

Lõppenud nädalavahetusel tegi Tartus aasta kokkuvõtteid Eesti Firmaspordi Liit, kes tunnistas aasta kõige sportlikumaks ettevõtteks Tallinna Lennujaama. Teise preemia pälvis Swedbank ning kolmanda poodiumikoha hõivas Elisa Eesti.

Tallinna Lennujaama spordijuht Tarvi Pihlakas oli tulemusega ääretult rahul. "Üldvõit on tulnud tänu meeskonnavaimule ning rahvasportlaste tahtele proovida uusi spordialasid ja arendada ennast juba proovitutel," analüüsis Pihlakas peamisi põhjuseid, miks võit sel korral nende ettevõttesse tuli.

Mitmel varasemalgi korral paremuselt teise tulemusega lõpetanud Swedbanki esindaja Leho Virma ei olnud sugugi löödud sellest, et võidust sedavõrd napilt ilma jäädi. "Võita on tore, aga me hindame isegi rohkem niiöelda spordimehelikku käitumist ja mängurõõmu. Kui pall läheb võrkpallis sinu näppudest auti, aga kohtunik seda ei näinud, siis tunnista seda – ja oledki juba võitnud. Oleme uhked oma tublide ja sportlike töötajate üle ning tunnustame ka Firmaspordi Liitu, kes Eesti ettevõtete seas spordiusku levitab," oli Virma suures plaanis väga rahul.

Kolmandale kohale tulnud Elisa Eesti spordiklubi juht Jaanika Parts kinnitas, et loorberitele puhkama ei jääda. "Võrreldes varasemate aastatega pingutasime tõesti natuke rohkem, et selle tiitlini jõuda. Tulemuse taga on Elisa sportlased, kes aastaringselt võistlustest osa võtsid ja endast kõik andsid! Aga tulevikku vaadates – pjedestaalil on veel kaks kõrgemat astet," sõnas Parts.

Kui kõige sportlikumaid ettevõtteid on Eesti Firmaspordi Liit välja selgitanud juba 2005. aastast saadik, siis 2006. aastal pandi alus Eesti Parima Rahvasportlase tiitli välja andmisele. Seega peab liit ka arvestust nende tublide ja sportlikku eeskuju näitavate töötajate üle, kes on aasta jooksul osalenud võimalikult paljudel erinevatel rahvaspordivõistlustel, sealhulgas näiteks RMK Kõrvemaa neliküritusel ja Tartu Maratoni Kuubiku üritustel.

Eesti Parima Rahvasportlase nime all toimuva sarja võistlusklasse on kokku neli. Meeste arvestuse võitis sel korral Ragnar Leimann Swedbankist ning naiste arvestuse Marilyn Maasikamäe Kalevist. Meesveteranide klassis kogus enim punkte Aivo Kaljumäe Elisa Eestist ning naisveteranide seas oli parim Mirja Lind Tallinna Lennujaamast.

Uus, 2016. aasta firmaspordihooaeg algab märtsis talisporditurniiriga Talispartakiaad '16, kuhu oodatakse osalema 700 firmasportlast.

Tln Lennujaama SK 

Fotol: Tallinna Lennujaama spordiklubi võrkpallinaiskond turniiril Suvespartakiaad '15

 

Lisainfo:
Marti Soosaar
Eesti Firmaspordi Liidu tegevjuht
marti@firmasport.ee
mob 5669 5917