Uudised / Spetsialistid on oodatud alkoholi liigtarvitava patsiendi käsitluse infopäevadele

Tervise arengu instituut (TAI) viib märtsis läbi „Alkoholi liigtarvitava patsiendi käsitlus – ravijuhendist praktikasse“ infopäeva neljas Eesti linnas. Infopäeval tutvustatakse ravijuhendit ning räägitakse psühhiaatri, perearsti, psühholoogi, õe, sotsiaaltöötaja ja teiste spetsialistide rollist alkoholi liigtarvitava patsiendi käsitluses.

Samuti antakse ülevaade programmi „Kainem ja tervem Eesti“ tegevustest ja üldarstiabi osutaja võimalustest panustada alkoholi liigtarvitamise vähendamisse Eestis.

Koolitused toimuvad 3. märtsil Tartus Ahhaa keskuses, 4. märtsil Tallinnas Park Inn by Radisson Meriton Spas, 10. märtsil Pärnus Strandi konverentsikeskuses, 11. märtsil Jõhvi kontserdimajas.

2015. aasta lõpus valmis TAI juhtimisel ravijuhend „Alkoholitarvitamise häirega patsiendi käsitlus“ ning koos sellega ka peagi ravijuhendite nõukojas heaks kiidetav patsiendijuhend. Lähtuvalt ravijuhendist on arendamisel kaks alkoholi liigtarvitavatele patsientidele suunatud teenust - alkoholi liigtarvitamise varajane avastamine ja lühisekkumine ning alkoholitarvitamise häire ravi. Teenuse osutajateks on sõltuvalt patsiendi probleemist kas üldarstiabi või eriarstiabi osutajad.

Ravijuhendi ja arendatavate teenuste tutvustamiseks  korraldab instituut märtsis infopäevad. Registreerumine kuni 25. veebruarini 2016 siin. Täpne info ja ajakava on üleval samuti tai.ee ja terviseinfo.ee sündmuste ja koolituste rubriigis.

Infopäevad korraldatakse Euroopa Sotsiaalfondi toetuse andmise tingimuste „Kainem ja tervem Eesti" raames.

Ravijuhend Alkoholitarvitamise häirega patsiendi käsitlus