Uudised / Sügisel alustav televõistlus „Üle Eesti koolikokk“ ootab osalejaid!

Selle aasta septembris läheb ETV-s eetrisse Eesti esimene koolikokkade televõistlus „Üle Eesti koolikokk“. Televõistlus toimub Tervise Arengu Instituudi ja Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) koostöös.

Televõistlust võib pidada konkursi „Parim koolisöökla“ järglaseks. Nii nagu Tervise Arengu Instituudi varasema konkursi, on ka telesaate eesmärkideks koolikoka ameti väärtustamine ja koolisöögile suurema tähelepanu pööramine. 

Televõistlusel võivad osaleda kõik koolid üle Eesti. Oodatud on esindajad kõikidest maakondadest. Osalemise eeltingimus on, et koolis peab olema oma köök ja toit valmima koha peal.  

Televõistlusele registreerimine kestab 30. aprillini. Oma osalemissoov koos kooli juhtkonna soovituskirjaga tuleb saata aadressile koolikokk@err.ee.

ERR kinnitab osalemissoovi ning järgnevalt palub osalejail saata ERR-ile ka ühe koolinädala reaalselt kasutusel oleva lõunamenüü põhikooli kolmandale astmele, koos kõikide menüüs kasutatud roogade tehnoloogiliste kaartidega. Samuti lepib ERR kooliga kokku aja, millal nende kokkadega kohtuma tullakse.
 
Saatesse võistlema pääsejad valib koolide külastusinfo ja menüüde põhjal ühiselt välja telemeeskond koos Tervise Arengu Instituudi esindajatega. Eelvoorust pääseb edasi kokku kaksteist kooli ning nende nimed selguvad mai lõpuks.

Võistlus stardib koos kooliaasta algusega septembri 3. nädalal, filmimas käiakse kõigis kaheteistkümnes koolis. Stuudiovoorudesse pääsevad edasi kuus paremat ning neil tuleks salvestusteks aega varuda oktoobri keskpaigaks.

Saadet hakkavad juhtima Eero Reinu ja Kaidor Kahar. Eero on muude ametite kõrvalt teinud ka koka tööd ning omab vastavat kvalifikatsiooni, Kaidor on osav kodukokk. Mõlema mehe peres kasvavad lapsed, kellest esimesed asuvad sügisest ka kooliteele.

Lisainfo ja registreerimine:
Ly Tilk
produtsent, ERR  
Mob 5309 0084
koolikokk@err.ee