Uudised / Reumaliit kutsub Tartusse käimispäevale

Laupäeval, 27. augustil kell 12 toimub Tartus, Tähtvere Puhkepargis tervislikke eluviise ja aktiivset liikumist toetav käimispäev. Ürituse eesmärk on läbi aktiivsete liikumisviiside propageerimise tõsta ühtlasi ka avalikkuse teadlikkust luu- ja liigesehaigustest. Lisaks 1- või 3-kilomeetristele käimisradadele on võimalik kuulata ka erinevaid tervisealaseid loenguid.

„Käimispäev annab võimaluse veeta perega üks aktiivne päev värskes õhus. Kuna distantsid pole liiga pikad, siis on rajale hea kaasa võtta ka pere kõige pisemad“ räägib Eesti Reumaliidu tegevjuht Marek Jaakson.

Päeva kuulutab avatuks Eesti Reumaliidu juhatuse liige Hele Lemetti. Tervitussõnadeks astub lavale Tartu abilinnapea Tiia Teppan. Meie järelkasvu liikumisharjumustest räägib Käimispäeval toimuv loeng „Lapse pea ja keha“, mille viib läbi spordipsühholoogia teadur Aave Hannus. Lisaks on võimalik kuulata loengut osteoporoosist, mida peab reumatoloog Jekaterina Saar. Enne käimisrajale asumist näitab füsioterapeut Sirli Hinn ette õiged kepikõnnitehnikad, mida pärast ühiseid soojendusharjutusi rajale praktiseerima minnakse. Hiljem, kui kõik kõndijad on rajalt tagasi jõudnud, tehakse üheskoos ka venitusharjutusi, et käimisest saadav kasutegur oleks maksimaalne.

Muusikalist vahepala mängib kohapeal d-jm. Lisaks on kohal erinevad ettevõtted, toimuvad tervisemõõtmised. Kohapeal on võimalik laenutada tasuta käimiskeppe. Samuti toimub kohapeal suur õnneloos. Üritus on kõigile tasuta!

Käimispäev toimub juba 17. korda ning selle korraldajaks on Eesti Reumaliit. Päevakava ja lisainformatsiooni saab aadressidelt www.reumaliit.ee ning https://www.facebook.com/events/336367690028391/