Uudised / Ajakiri Sotsiaaltöö tähistab 20. sünnipäeva

Ajakiri Sotsiaaltöö tähistab 20. sünnipäeva

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 30. Oktoober 2017

20 aastat tagasi alustas ilmumist Eesti ainus sotsiaaltöö ja sotsiaalpoliitika ajakiri Sotsiaaltöö, juubelit tähistatakse täna toimuva aruteluseminariga, kus muuhulgas on kõne all ka suhtumine „mitte minu tagahoovis“ ja sotsiaaltöötajate suhted kogukonnaga.

Ajakirja vastutava toimetaja Regina Linnu sõnul täidab ajakiri olulist rolli sotsiaaltöö elukutse ja laiemalt kogu sotsiaalvaldkonna arendamisel. „Ajakirja Sotsiaaltöö ülesandeks on pakkuda sotsiaaltöötajatele professionaalset toetust nende vastutusrikkas igapäevatöös, võimaldada mõttevahetust sotsiaalvaldkonnas tegutsevatele osapooltele ja käsitleda sügavuti erialaseid küsimusi,“ ütles Lind.

Ajakiri Sotsiaaltöö on ilmunud alates 1997. aastast, toetades sotsiaaltöö elukutse arengut ja selles valdkonnas tegutsevaid tublisid inimesi. Ajakirjast saab lugeda uurimistulemusi ja teoreetilisi ülevaateid sotsiaaltööst ja sotsiaalpoliitikast; kogemuslikke, nõuandvaid ja informatiivseid artikleid. Ajakirja kasutakse ka õppematerjalina.

Täna, algusega kell 13.00 korraldab ajakirja Sotsiaaltöö toimetus Tallinnas, hotellis Euroopa (Paadi 5) ajakirja 20. juubelile pühendatud aruteluseminari, millest võtavad osa sotsiaalvaldkonna eksperdid ülikoolidest, riigiasutustest, kohalikest omavalitsustest ja erialaorganisatsioonidest.

sotsiaaltöö 3 2017 kaas väiksemSeminari avavad sotsiaalkaitseminister Kaia Iva ja Tervise Arengu Instituudi direktor Annika Veimer. Järgnevad prof Hans van Ewijki ülevaade erialastest ajakirjadest, lühiettekanded ja arutelu sotsiaaltöötaja huvide kaitsest ja sotsiaaltöötaja eest hoolitseminest, arutletakse, kuidas jääda sotsiaaltöötajaks erialases koostöös; mis saab sotsiaaltööst pärast haldusreformi ja kuidas hakkama saada suhtumisega „mitte minu tagahoovis” ehk kuidas luua suhteid kogukonnaga.

Ajakirja Sotsiaaltöö annavad välja Tervise Arengu Instituut ja Sotsiaalministeerium koostöös toimetuse kolleegiumisse kuuluvate asjatundjatega, sotsiaaltööd õpetavate kõrgkoolidega, erialaorganisatsioonidega ja teiste partneritega. Ajakiri ilmub neli korda aastal, lisaks antakse kord kuus välja elektroonilist uudiskirja. Ajakirjas on võimalus ka eelretsenseeritavate artiklite avaldamiseks.