Sündmused
Koolitus
- Sündmus:
- Hapendatud toidud ja kääritatud joogid
- Toimumise aeg:
- 19. september 2020 10:00 – 17:30
- Toimumise koht:
- Rahvatervise Akadeemia
- Keel:
- Eesti
- Korraldaja:
- Rahvatervise Akadeemia
- Hind:
- 93
- Eesmärk:
-
Koolituse “Hapendatud toidud ja kääritatud joogid” eesmärk on anda alusteadmised toidu hapendamisest (fermenteerimisest) ja ülevaade seda protsessi läbi viivatest mikroorganismidest ning hapendatud toitude omadustest.
Teemad:
- fermentatsiooni ehk hapnemise ja käärimise protsess;
- erinevad fermentatsiooni liigid;
- erinevad fermentatsiooni läbi viivad mikroorganismid;
- fermentatsiooni tingimused;
- fermenteeritud toidu toitaineline koostis;
- fermenteeritud toitude järeltöötlus ning säilivusaeg;
- erinevad fermenteeritud toidud jaekaubanduses; tervisealased väited.
- Oodatav tulemus:
-
Pärast koolituse läbimist õppija:
- saab aru fermentatsiooni protsessidest;
- tunneb peamisi toidu fermenteerimise viise;
- mõistab fermenteeritud toidu (nt hapukurk) erinevust mitte fermenteeritud toidust (nt marineeritud kurk);
- oskab eristada erinevaid turul olevaid fermenteeritud tooteid;
- oskab aedvilju hapendada ja kombuchat valmistada.
- Materjalid:
- Korraldaja poolt on tagatud paberkujul koolitusmaterjalid. Hinnas sisaldub tooraine koolituse praktilise osa läbi viimiseks ning purgid, millega koolitusel valminud toidud/joogid koju kaasa võtta.
- Dokument läbinutele:
- Osaleja saab tõendi 8 täiendkoolitustunniga.
- Kontakt:
- Siret Saarsalu
- Telefon:
- 5557 4423
- E-post:
- siret@rahvatervis.ee
-
-
Saada kiri: terviseinfo@tai.ee