Sündmused
Koolitus
- Sündmus:
- Keskkonnateadlik toitumine
- Toimumise aeg:
- 10. oktoober 2020 10:00 – 17:30
- Toimumise koht:
- Rahvatervise Akadeemia
- Sihtrühm:
- Toitumisnõustajad, toitumisterapeudid, tervise- ja keskkonnahuvilised, toidutööstuse ja kaubanduse esindajad, tavatarbijad
- Keel:
- Eesti
- Korraldaja:
- Rahvatervise Akadeemia
- Hind:
- 93
- Eesmärk:
-
Koolitusel “Keskkonnateadlik toitumine” tutvub õppija toidu raiskamisega läbi ahela ning toidu keskkonnamõjudega erinevates etappides.
- Oodatav tulemus:
-
Koolituse lõpuks teab osaleja, kuidas üksikisiku valikud mõjutavad keskkonda ning oskab ka ise toitu tarbida keskkonnateadlikumalt. Pärast koolituse läbimist õppija: teab, milles seisneb toidu keskkonnamõju ja kuidas seda hinnatakse; tunneb erinevaid keskkonnamõjuga seotud kontseptsioone ja märgistusi nagu GMO ja mahe ning nendega seotud regulatsioone; mõistab toidu raiskamist erinevates etappides ja teab, kuidas üksikindiviidi valikud mõjutavad keskkonda; tarbib toitu säästlikumalt ning keskkonnateadlikumalt; juhendab klienti toidu valimisel, valmistamisel, säilitamisel ja töötlemisel, lähtudes kliendi individuaalsetest vajadustest ja võimalustest ning keskkonda säästvatest põhimõtetest; nõustab klienti tervist ning keskkonda säästvate ja parandavate eluviiside järgimisel.
- Materjalid:
-
paberkujul koolitusmaterjalid.
- Dokument läbinutele:
- Osaleja saab tõendi 8 täiendkoolitustunniga.
- Kontakt:
- Siret Saarsalu
- Telefon:
- 5557 4423
- E-post:
- siret@rahvatervis.ee
- Lisainfo:
-
Koolitus toimub neljas teemaplokis:
- 1 - Toiduvalikutest tulenev keskkonnamõju (koolitaja Sirli Pehme)
- millised on toidu keskkonnamõjud läbi olelusringi (alates kasvatamisest kuni töötlemise ja tarbimiseni)
- kuidas läbi olelusringi mõjusid hinnatakse
- kuidas teha keskkonda hoidvamaid valikuid
- 2 - Toiduvalikute jätkusuutlikkus (koolitaja Hannes Kollist)
- GMO definitsioon, aretus, regulatsioon ja seadused, plussid ja miinused
- mahepõllumajanduse mõttekus ja probleemid
- 3 - Toidu raiskamine läbi ahela (koolitaja Evelin Piirsalu)
- toidu raiskamine erinevates toiduahela etappides: põllumajandus, toiduainetööstus, kasvatus, kaubandus, tarbimine (sh kodumajapidamised ja toitlustusasutused), sh kui palju toitu visatakse ära ning millistel põhjustel
- võimalused toiduraiskamise vältimiseks ja vähendamiseks toiduahela etappides
- mis saab äravisatud toidust: toidujäätmete sorteerimine ja käitlus
- komposteerimine ja selle kaudu väärtuse loomine
- 4 - Praktilised käitumisviisid keskkonna hoidmiseks (koolitaja Katrin Bats)
- toidu säilitamine ja päästmine hävinemise eest
- mida saab tavatarbija teha ja kuidas muuta harjumusi keskkonna hüvanguks (kodus, poes käies)
- kaubandusvõrgus tekkivad jäägid, Toidupank
- 1 - Toiduvalikutest tulenev keskkonnamõju (koolitaja Sirli Pehme)
-
-
Saada kiri: terviseinfo@tai.ee