Blogi /

Blogi

Millele peaks toitu valides enim tähelepanu pöörama?

  • Autor:Tagli Pitsi, Katrin Lõhmus, Külli Johanson
  • 13 Detsember 2016

13. detsembrist muutub Euroopas kohustuslikuks toitumisalase teabe esitamine toidupakenditel. Peamine probleem inimeste toitumise juures on liigne soola, suhkru ja küllastunud rasvhapete tarbimine. Millele tuleks nende liigtarbimise vähendamiseks toitu valides enam tähelepanu pöörata, selgitavad Tervise Arengu Instituudi ekspert Tagli Pitsi ning Katrin Lõhmus ja Külli Johanson Maaeluministeeriumi toidu üldnõuete büroost.

 

Osale koolikokkade retseptikogumiku kokkupanemises!

  • Autor:terviseinfo.ee
  • 12 Detsember 2016

"Eesti parim koolikokk" saatest inspireerituna oleme koostamas koolikokkadele mõeldud retseptide kogumikku.

 

Alkoholireklaam paneb noored jooma

  • Autor:Sotsiaalministeerium
  • 09 Detsember 2016

Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõunik Triinu Täht kirjutab, et alkoholireklaami piiramise idee lähtub eelkõige meie noorte tervise ja tuleviku huvidest. On tõestatud, et alkoholireklaamid suurendavad tarbimist ning selle mõju avaldub kogu elu vältel. Kui ühest küljest on reklaami mõju ajas suurenev, siis erinevaid eksperimentaaluuringuid näitavad, et reklaamil võib olla ka otsekohene mõju tarbimisele.

 

Toitumisalane teave pakendil aitab toidupoes targemaid valikuid teha

  • Autor:Tagli Pitsi, Katrin Lõhmus, Külli Johanson
  • 30 Detsember 2016

Alates 13. detsembrist muutub Euroopas kohustuslikuks toitumisalase teabe esitamine toidupakendeil. Toiduvalmistajad peavad hakkama esitama tarbijale infot toidu energiasisalduse ning rasvade, küllastunud rasvhapete, süsivesikute, suhkrute, valkude ja soola koguse kohta. Millele tuleks uute toitumissoovituste valguses toidupakendil tähelepanu pöörata, selgitavad Tervise Arengu Instituudi ekspert Tagli Pitsi ning Katrin Lõhmus ja Külli Johanson Maaeluministeeriumi toidu üldnõuete büroost.

 

Suhkruga magustatud jookide tarbimine suurendab kehakaalu ja lõhub hambaid

  • Autor:Sotsiaalministeeriumi analüüsi ja statistika osakonna nõunik Kristina Köhler
  • 28 November 2016

Suhkruga magustatud jookide tarbimisel on ülekaalulisuse ja rasvumisega leitud tugevam seos kui ühelgi teisel toidul või joogil. Seega suurendab nende liigtarvitamine kehakaalu, tekitab sõltuvust, tõstab krooniliste haiguste riski ning kahjustab hambaid, kirjutab sotsiaalministeeriumi analüüsi ja statistika osakonna nõunik Kristina Köhler.