Blogi / Toidumisprogramm NutriData muutus nutisõbralikumaks

Toidumisprogramm NutriData muutus nutisõbralikumaks

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 22. August 2017

Tervise Arengu Instituudis välja töötatud veebipõhine toitumisprogramm NutriData kasutab nüüdsest ka nutiseadmele sobilikku veebiversiooni, programmi lisandusid samuti uued võimalused menüüde paremaks planeerimiseks ja analüüsimiseks.

Lisaks sellele, et kasutajal on nüüd mugav NutriDatat kasutada oma nutiseadmes, on tal ka võimalik otsinguakent sulgemata valida toidukordasid, kuhu alla toitusid sisestada. Samuti lisandus võimalus kopeerida toidukordasid või päevi. Näiteks kui eelmise päeva õhtuks söödi sama toitu, mis järgmise päeva lõunaks, ei pea enam kõike uuesti sisestama. Menüüsid on võimalik hõlpsasti jagada ka teiste programmi kasutajatega.

Energiavajaduse täpsemaks arvutamiseks valmis NutriDatas liikumispäevik. Kehakaalu, vöö- ja puusaümbermõõdu paremaks jälgimiseks kuvatakse liikumispäeviku alla ka kaalu ja ümbermõõtude graafikud.

Toitlustajate tööd lihtsustab lisandunud võimalus sisestada toiduainetele hindu ja arvutada menüüde maksumust. Toiduvalmistamisel tekkivaid toorainekadusid aitab paremini määrata võimalus ise toiduainetele sisestada kaoastmeid.

NutriData arendustööde käigus täienesid nii toitude otsingusüsteem, toiduainete ja retseptide lisamissüsteemid kui ka toidupäevik ja menüüarvutustulemused. Viimaseid on võimalik nii alla laadida kui ka saata e-mailile.

Soovi korral on tavakasutajatel võimalus NutriDatas aktiveerida meeldetuletusfunktsioon.

NutriData toitumisprogramm võimaldab analüüsida toidukordade energia- ja toitainete sisalduse vastavust riiklikele ea- ja soopõhistele toitumissoovitustele. NutriData aitab toitlustajatel planeerida menüüsid, programm sobib kasutamiseks ka eraisikutele.

Pikemalt saab uuenduste kohta lugeda toitumisprogrammi kodulehelt (http://tap.nutridata.ee/uuendused)

MÄRKSÕNAD: NutriData