Blogi / Koolikokad nautisid "Parima koolisöökla" finaalis kokkamist
Koolikokad nautisid "Parima koolisöökla" finaalis kokkamist
- Autor:Reelika Viitamees, Tervise Arengu Instutuut
- 18. November 2011
4. novembril toimus Toidumessil hoogne koolikokkade võistlemine parima koolisöökla tiitli eest. Finaali pääses eelvoorudest 7 kooli, kes pidid žüriile degusteerimiseks ja hindamiseks valmistama kolm rooga - supi, magustoidu ning innovaatilise roana kala-köögiviljaroa.
Väga pingevabas õhkkonnas oma boksidega tutvumisel ja uue olukorraga kohanemisel oli väga positiivne meeleolu, tehti veel naljagi ja jagati sõbralikult vajaminevat inventari. Huviga ja kohati kerge rahuga alustati võistlust, sest eks teati isegi, et just meie olemegi need 7 üleriigiliselt parimat koolisööklat ja juba finaalis osalemine on suur au ning tunnustus koolile.
Žüriile oli parima koolsöökla välja valimine parajaks pähkliks, „Finaalikohta olid väärt kõik road" sõnas C´est La Vie peakokk Vello Kiviberg.
Parima koolisöökla tiitli pälvis 2011 aastal Vääna Mõisakool, mida esindasid Jaanika Rist ja Katrin Noodapera (pildil).
Peaauhinnaks on koolisöökla meeskonnale teemakohane koolitus Tallinnas Eesti tunnustatud tippkokalt Indrek Kivisalult Foodstudios. Pisarateni liigutatud ja õnnelikud kokad said tunnustava käepigistuse ka presidendiproua Evelin Ilvese poolt ning kutse presidendi korraldatavale Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtule Tartusse. Pärast fotosessiooni ja kommentaaride andmist sõnas Jaanika Rist naljatledes: „Meile oli juba finaali pääsemine suureks tunnustuseks, kuid kooli direktor ütles, et vähemaga kui parima koolisöökla tiitel me ei lepi ja nii läkski“. Kas olid need sõnad innustuseks või tagantkihutajaks võidu poole, kuid Jaanika tunnistab ausalt, et „juba eelmisel aastal tehti pingutusi ja ettevalmistusi, et konkursil hästi esineda“. Tehtud suur töö kandiski vilja.
Nagu eelmisest aastast tavaks on saanud, valis ka sel aastal žürii välja silmapaistvaimad üksikroad. Parima supi valmistasid Vääna Mõisakooli kokad, magustoiduga paistsid kõige enam silma Tabasalu Ühisgümnaasium ahjus küpsetatud õunad meekastmega. Valga Põhikooli lõhe-köögiviljavormiroog sai parimaks innovaatiliseks roaks, mida tunnustas presidendiproua Evelin Ilves kinkides noortele kokkadele pühendusega kokaraamatu.
On suur rõõm tõdeda, et meie koolikokad teevad suurt tööd, et pakkuda meie lastele mitmekülgset ja täisväärtuslikku koolitoitu. Taaskord saame öelda, et oleme saanud juurde ühe parima koolisöökla.
.
-
-
Saada kiri: terviseinfo@tai.ee