Uudised / Konverents annab ülevaate koolitoitlustamise olukorrast Eestis

Konverents annab ülevaate koolitoitlustamise olukorrast Eestis

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 23. August 2012

Tervise Arengu Instituut korraldab neljapäeval, 23. augustil Tallinnas Rocca al Mare Koolis esmakordselt koolitoidu konverentsi, et anda ülevaade koolitoitlustamise hetkeolukorrast Eestis.

Lisaks koolitoidu uuringu tulemustele annab Tervise Arengu Instituudi ekspert Tagli Pitsi ülevaate ka koolipuuviljakava hindamisest ning probleemidest koolinoorte toitumises. Sellele järgneb Terviseameti ettekanne koolitoidu järelvalvest ning Tallinna Lastehaigla kliinilise psühholoogi Kai Teeääre ettekannet toitumise ja õppimise vahelistest seostest.

Uutest algatustest jõuavad päeva teises pooles avalikkuseni projekt „Restoran läheb kooli" ning peagi valmiva juhendmaterjali tutvustus, mis pakub koolidele tõenduspõhiseid tervisliku toitumise ja füüsilise aktiivsuse edendamise põhimõtteid ja häid praktikaid.

Oma häid praktikaid koolipuhveti, hommikupudru või uue toitlustamise leidmisel jagavad Viimsi vald, Eesti parima koolisööklaga Vääna Mõisakool, Tallinna Pelgulinna Gümnaasium ning Tallinna Järveotsa Gümnaasium.

Konverentsi lõpetab paneeldiskussioon, kus osalevad Tervise Arengu Instituudi, Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Terviseameti esindaja, samuti koolidirektor ja meie parim koolikokk, et arutada, millised on rollid erinevate institutsioonide vahel ja kes vastutab ning mille eest hea seisab, et lapsed koolitoitu sööksid ning kuidas omavahelist koostööd tugevdada.

Lisainfo:

Maris Jakobson, Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik, 659 3906, 5302 2737, maris.jakobson@tai.ee