Uudised / Ajakiri Sotsiaaltöö tähistab 15. sünnipäeva

Ajakiri Sotsiaaltöö tähistab 15. sünnipäeva

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 27. Mai 2013

Eesti ainus sotsiaalvaldkonda kajastav erialane ajakiri Sotsiaaltöö tähistab sel reedel, 2. novembril oma 15. sünnipäeva.

Ajakirja Sotsiaaltöö hakati välja andma 1997. aastal, kui sotsiaaltöö olid taasiseseisvunud Eestis veel noor eriala: esimestel sotsiaaltöö tegijatel oli küll mitmeaastane töökogemus ja mõned neist olid jõudnud omandada erialase hariduse, kuid informeerituse, professionaalse väärikuse ja ühtse mõtteviisi puudumine aeglustas sotsiaalvaldkonna arengut. Ajakirja sünni juures olid Kersti Põldemaa ja Deiw Rahumägi Sotsiaalministeeriumist ning selle esimeseks toimetajaks Aigi Lillep.

Ajakirja vastutava toimetaja Regina Linnu sõnul on Sotsiaaltöö täna Eesti ajakirjandusmaastikul ainulaadne väljaanne, olles infokanaliks praktikutele, õppematerjaliks sotsiaaltöö tudengitele ning kohaks, kus arutatakse sotsiaalpoliitikat ja eriala arengut puudutavaid küsimusi. „Ajakiri on osa sotsiaaltöö erialakultuurist, ühendavaks lüliks väga paljudes valdkondades ja eri sihtrühmadega töötavatele spetsialistidele, kuid sellest leiab huvitavat materjali igaüks, keda huvitavad sotsiaalvaldkonna teemad," ütleb toimetaja ajakirja tutvustuseks.

Aastatega on ajakirjas palju muutunud. Ilmuma on hakanud eelretsenseeritavad artiklid, tutvustatakse sotsiaaltöö meetodeid tööks erinevate sihtrühmadega, avaldatakse uuringututvustusi, analüüse ja juriidilisi nõuandeid.

Ajakirja annavad välja Tervise Arengu Instituut ja Sotsiaalministeerium. See ilmub kuus korda aastas: veebruaris, aprillis, juunis, augustis, oktoobris ja detsembris.

Sünnipäeva puhul toimub reedel, 2. novembril algusega kell 10.30 Tervise Arengu Instituudi saalis arutelukohvik. Kohviku laudkondades arutavad sotsiaalvaldkonna parimad eksperdid, artikliautorid, lugejad ja sotsiaalteemasid kajastavad ajakirjanikud sotsiaaltöö eriala arengut puudutavaid küsimusi. Laudkondade aruteluteemad on sotsiaaltöö kui eriala ja elukutse; sotsiaaltöötaja kui teenuste korraldaja eakatele ja puuetega inimestele; jõustamine ja psühhosotsiaalne sotsiaaltöö ning laste ja noorte toetamise võimalused peres, asenduskodus, koolis ja kogukonnas.

 

Lisainfo:

Regina Lind
ajakirja Sotsiaaltöö vastutav toimetaja
tel 659 3931
ajakiri@tai.ee

Maris Jakobson
Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik
tel 659 3906, mob 5302 2737
maris.jakobson@tai.ee