Uudised / Aasta Tervisesõbraks 2013 valiti AS G4S ja Aasta Tervisedendajaks 2013 Anu Kasmel

Ülemaailmset tervisepäeva tähistatakse 7. aprillil alates 1950. aastast. Päev tunnustab Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) loomist ning pakub võimaluse igal aastal tõsta päevakorda globaalse tähtsusega terviseteemasid.

Tervisedenduse praktikutest ja teaduritest koosnev Eesti Tervisedenduse Ühing tunnustab 2013.aastal neljandat korda avaliku elu tegelast (organisatsiooni), kes on oma tegevusega toetanud ja tähtsustanud rahva tervist. Aastal 2013 valiti Aasta Tervisesõbraks AS G4S.

G4S viis läbi maakonnapõhist sotsiaalkampaaniat „Hoolin oma kodukandist!" koostöös maavalitsuste, kohalike omavalitsuste liidu, politsei ja pääste organisatsioonide ning maakonna traumanõukogudega, kus kõikidel maakondadel oli võimalus ühe kuu jooksul näidata oma tegemisi rahva tervise ja turvalisuse edendamisel. Sotsiaalmeedias on G4S algatanud mitmeid turvalisuse edendamise kampaaniaid, levitades väärtuseid, mis rõhutavad hoolivust, turvalist käitumist ja ühiskondlikku aktiivsust!

Aasta Tervisesõbraga tiitliga on tunnustatud varemalt Evelin Ilvest, Arnold Rüütlit ja saadet Ringvaade saatejuhtide Anu Välba ja Marko Reikopiga.

Eesti Tervisedenduse Ühing tunnustab maailma tervisepäeval tervise edendajaid viiendat korda. Aasta Tervisedendaja 2013 on Anu Kasmel.

Anu Kasmeli koordineerimisel on töötatud välja tervisedenduse eriala kutsestandard ning ta on tervisedenduse käsiraamatu "Tervisedenduse teooria ja praktika I, sissejuhatus salutoloogiasse" 1 autoritest.

Anu Kasmel oli 2012. aastal Tallinnas toimunud IX Euroopa IUHPE Tervisedenduse konverentsi „Tervis ja elukvaliteet: tervis, majandus, solidaarsus" peakorraldaja. Konverentsi peamises fookuses oli majanduslanguse mõju rahvastiku tervisele.

Anu Kasmel on tervisedenduse visionäär, tema ideed on realiseerunud tervisedenduse struktuuris, sealhulgas Tervise Arengu Instituudi ja maakondliku struktuuri loomises ning rahvastiku tervisestrateegia koostamisel.

 

Lisainfo:
Kairi Kilp
Eesti Tervisedenduse Ühingu tegevjuht
mob 526 1209
kairi.kilp@tervis.ee
www.tervis.ee