Uudised / Terve Eesti alustab alkoholi liigtarbimise vastase reklaamikampaaniaga

Sihtasutus Terve Eesti alustab esmaspäeval sotsiaalse liikumise "Joome poole vähem!" reklaamikampaaniat, liikumise sihiks on vähendada Eestis alkoholitarvitamist.

Sotsiaalne liikumine „Joome poole vähem!" on suunatud kodanikele ja kodanikuühiskonnale, kes sõltumata riigi alkoholipoliitikast saavad personaalsete ja teadlike valikute kaudu alkoholitarbimist ning sellest tingitud kahjusid vähendada, teatas sihtasutus BNS-ile. Liikumise eesmärgiks on vähendada alkoholi liigtarbimisest tingitud kahjusid ning viia aastaks 2018 Eestis alkoholi tarvitamine praeguselt 10,6 liitrilt püsivalt alla 6 liitri elaniku kohta.

„Alkoholitarbimise vähendamine pakub Eestile praegu ühe väga selge eesmärgi, mida ka iga kodanik, lapsevanem ja sõpruskond saab ellu viia. Vähendades enda tarbitavaid alkoholikoguseid poole võrra ning oodates ka oma kaaslastelt vähem purjutamist, anname eeskuju ning saame üksikisiku tasandil vähendada alkoholitarbimist ja mitmeid sellega seotud kahjusid," ütles Terve Eesti SA tegevjuht Keit Fomotškin.

Tervise Arengu Instituudi andmetel sureb igal aastal alkoholi tõttu ligi 1500 inimest, üle kümnendiku Eesti meestest on alkoholisõltlased. Kokku arvatakse alkoholisõltlasi Eestis olevat ligi 60 000. 

Kampaanialeht Facebook'is: facebook.com/joomepoolevahem