Uudised / G4S: lapsed turvaliselt kooli

Peatselt algava kooliaasta eel kutsub turvakontserni G4S algatatud Facebooki-liikumine „Julged hoolida?" tutvuma ohutu koolitee põhitõdedega ning testima enda ohutuse alaseid oskusi ja hoolivust meelelahutusliku Hoolivusmeetri abil.

 AS G4S Eesti valvedivisjoni direktori Villu Õuna sõnul leiab suve lõppedes iga koolieas lastega pere end olukorrast, kus kõik pereliikmed peavad uuesti harjuma koolis ja trennides käimise rutiiniga. „Et üleminek oleks sujuvam ning koolitee turvalisem, kutsume märkama lapsi liikluses ning ka „Julged hoolida?" septembri teemade valik aitab samuti häälestada end õppeaasta lainele," lisas Villu Õun.

G4S Turvaliselt kooli

Sotsiaalmeediakanali „Julged hoolida?" lehe „Turvaliselt kooli" teemakuu alustuseks saavad huvilised lahendada Hoolivusmeetri testi, mille keskseks küsimuseks on, kas inimesed, märgates keerulist olukorda, julgevad sekkuda selle muutmiseks.

Hoolivusmeetris saavad inimesed panna end proovile ja mõtiskleda selle üle, kas neil jätkub ka reaalsetes elusituatsioonides enesekindlust ja otsustusvõimet, et käituda oma väärtuste kohaselt.

„Turvaliselt kooli" teemakuu raames leiab lugeja erinevaid artikleid ja nõuandeid:

  • kuidas muuta lapse koolitee turvaliseks;
  • kuidas sekkuda koolikiusamise puhu;
  • kuidas aidata enda last, kui ta kiusamise ohvriks satub – ka virtuaalkeskkonnas;
  • millal ja miks kutsuda appi koduõpetaja;
  • kuidas valida lapsele vahetusjalanõud, et tulevikus terviseprobleeme vältida;
  • mis moodi saab õpetada lapsi teistega arvestama ning palju muud kooliaasta alguse puhul kasulikku.

„Julged hoolida?" Facebooki keskkonna kasutajate arv on ületanud 20 000. Need on inimesed, kes soovivad hoolida ja proovivad seda ka praktikas teha.
Sotsiaalmeediakanali „Julged hoolida?" on loodud turvakontserni G4Si poolt, tõstatamaks sotsiaalseid teemasid, mis kõik üht- või teistpidi mõjutavad meie turvalisust ja elukeskkonna terviklikkust. Selleks on avatud „Julged hoolida?" lehele keskkond pealkirjaga „Turvaliselt läbi elu", mis oma olemuselt on väike infoportaal, mis koondab praktilise väärtusega ja usaldusväärseid artikleid turvalisuse teemadel. 

Eesti Terviseedenduse Ühing tunnustas AS G4S Eestit \"Julged hoolida?\" tegevuste eest Aasta Tervisesõber 2013 tiitliga.

 

Lisainfo:
Ande Etti
"Julged hoolida?" toimetaja
Mob 5855 4526
ande.etti@ee.g4s.com