Uudised / Uus lauamäng toidust ja toitumisest „Reis ümber söögilaua“

Uus lauamäng toidust ja toitumisest „Reis ümber söögilaua“

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 09. Märts 2014

Toitumisest räägitakse ja kirjutatakse palju ning kõik me peaksime selle teemaga hästi kursis olema. Või ainult tundub nii? Oma toidu ja toitumisega seotud teadmised saab nüüd igaüks proovile panna Tervise Arengu Instituudi väljaantud lauamängus, mille autoriks on instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi.

Reis ymber s88gilaua1Lauamäng „Reis ümber söögilaua" koosneb kahest mängulauast (et saaks mängida erinevatel viisidel) ning kokku 1500 eri raskusastmes ja valikvastusega küsimusest, millele on lisatud ka selgitused.
Kes tahab, mängib sõpradega, kuid mäng sobib kasutamiseks ka koolides-lasteaedades. Vastavalt vanusele sobivad õpilastele peamiselt esimese või teise raskusastme küsimused.

Mängu saab kasutada selleks, et tekitada lastes huvi toidu ja toitumise temaatika kohta ning kinnistada juba saadud teadmisi. Küsimusi saab kasutada ka iseseisvalt tunni teema huvitavamaks muutmiseks või viktoriinide läbiviimiseks. Kõige paremini omandataksegi teadmisi läbi mängu enesele märkamatult.

Lauamäng on müügil raamatukauplustes. Haridusasutused, noortekeskused, toidutootmisettevõtted ja tervist edendavate töökohtade võrgustiku liikmed saavad mängu soetada müügihinnast odavamalt (17 eurot koos käibemaksuga, lisanduvad transpordikulud), võttes ühendust otse tootjaga kaido@dada.ee.

Rõõmsat mängulusti!

Lisainfo:
Tagli Pitsi
TAI toitumisekspert
tagli.pitsi@tai.ee