Uudised / Aita Kiusamisvaba Kooli miniõpikule hoogu anda

Aita Kiusamisvaba Kooli miniõpikule hoogu anda

  • Autor:SA Kiusamise Vastu
  • 24. Aprill 2014

SA Kiusamise Vastu (KiVa) asutati 2012. aasta lõpus missiooniga muuta Eesti koolid kiusamisvabaks. KiVa plaanib välja anda lastevanematele mõeldud koolikiusamist käsitleva miniõpiku, millele praegu kogutakse toetust ühisrahastusplatvormis Hooandja. Projekti toetatakse 4. mail, juhul kui see kogub terve eesmärgiks seatud summa.

KiVa käivitas 2013. aasta sügisest kahekümnes Eesti koolis koolikiusamise vastase programmi, mis on Soomes, Hollandis ja mitmes teises riigis näidanud väga häid tulemusi koolikiusamise vähendamisel. KiVa eesmärk on jõuda lähitulevikus kõikide Eesti koolideni.

Kiusamisvaba kool algab kodust

KiVa lähtub seisukohast, et kiusamisvaba kool saab võimalikuks vaid lapsevanematel toel, tihti aga jääb laps hätta ka lapsevanemate vähese teadlikkuse ja piiratud oskuste tõttu. Siinkohal olekski lapsevanemale abiks õpik, mis aitab kiusamist ära tunda ja ennetada, andes lapsevanematele vajalikke teadmisi ning praktilisi näpunäiteid: kuidas kiusamist ära tunda, kuidas kiusatud last toetada, kuidas õpetada kõrvalseisjat ohvrit toetama ja mida teha väljaspool kooli kiusamise ning internetikiusamise puhul.

Hooandja toel õpik trükki ja kättesaadavaks

Miniõpiku peatükid on Turu Ülikooli ja Kiusamisvaba Kooli kasvatusteadlaste poolt juba valmis kirjutatud ning toimetatud. Hooandjate annetuste abil soovib KiVa õpiku kujundada, trükkida ja teha kättesaadavaks (nii paberkujul kui netis) kõikidele lapsevanematele, kelle lapsed Kiusamisvaba Kooli alustavad.

Aitame muuta Eesti koolid kiusamisvabaks!

Vaata videot:

 

 

Loe lähemalt ja toeta projekti Hooandjas
KiVa
Facebookis
KiVa Internationali koduleht