Uudised / Uimastiennetuse valitsuskomisjon peab õigeks keelustada alkoholi elustiilireklaamid

Siseministeeriumis korralisele koosolekule kogunenud uimastiennetuse valitsuskomisjon arutas muuhulgas alkoholi elustiilireklaami küsimust ja pidas õigeks selliste elustiilireklaamide keelustamist.

Uimastiennetuse valitsuskomisjoni juhi, siseminister Hanno Pevkuri sõnul ei saa noorte hoiakuid illegaalsete uimastite osas vaadata eraldiseisvana hoiakutest alkoholi. „Komisjoni liikmed toetasid alkoholipoliitika rohelise raamatu ettepanekuid alkoholist tulenevate kahjude vähendamiseks. Muuhulgas toetati koalitsioonileppes ja valitsuse tegevusprogrammis välja toodud mõtet keelustada alkoholi elustiilireklaam. Uuringud näitavad, et 15–16-aastatest kanepitarvitajatest on 96% olnud varasemalt purjus, ehk põhjust nn alkoholi elustiilireklaamide keelustamiseks on küll ja küll. Ootame nüüd, et Sotsiaalministeerium vajalikud muudatused ette valmistaks, et ka Riigikogu need heaks saaks kiita,'' lisas Pevkur.

Kohtumisel tehti samuti vahekokkuvõte uimastipoliitika valge raamatu tegevuste hetkeseisust ning tõdeti, et mitmed ennetustegevused on pilootprojektidena hästi käivitunud ja juba andnud positiivseid tulemusi. „Näiteks on väga edukad olnud vanemlusprogramm ja käitumisoskuste mäng esimese klasside lastele,'' sõnas Pevkur.

Uimastiennetuse valitsuskomisjoni kuuluvad sise-, sotsiaal-, haridus- ja justiitsminister, valdkonna eksperdid ning vabakonna ja omavalitsuste esindajad.

 

Lisainfo:
Toomas Viks
Siseministeeriumi pressinõunik
mob 554 5679