Uudised / Üleeuroopaline spordinädal suunab liikuma miljoneid eurooplasi

Üleeuroopaline spordinädal suunab liikuma miljoneid eurooplasi

  • Autor:Kultuuriministeerium
  • 07. September 2015

Alanud nädalal, 7.–12. septembrini peetakse esmakordselt üleeuroopalist spordinädalat, et populariseerida sporti ja liikumisharrastust. Spordinädala avasündmusel Jüri Gümnaasiumi staadionil kuulutab nädala avatuks kultuuriminister Indrek Saar. Eestis on spordinädal suunatud kooliealistele noortele ning nädala jooksul pakutakse neile mitmesuguseid spordiga seotud tegevusi üle Eesti.

Kultuuriminister Indrek Saar rääkis, et üleeuroopaline spordinädal on Euroopa Komisjoni uus algatus, millega soovitakse populariseerida sporti ja liikumisharrastust. „Täna algav ja selle nädala lõpuni kestev spordinädal on hea näide sellest, et Euroopa Liidu tasandil pööratakse järjest enam tähelepanu inimeste ja ennekõike noorte liikumisharrastuse edendamisele. Nädala jooksul tutvustatakse sporditegemisvõimalusi ning suunatakse liikuma miljoneid inimesi," kõneles Saar.

Ainuüksi Eestis on spordinädala kalendrisse kantud ligi 400 sündmust ja aktsiooni, millest enam kui 260 korraldavad üldhariduskoolid, kes kaasavad spordinädala tegevustesse üle 100 000 koolinoore. Korraldatakse nii traditsioonilisi spordipäevi, matkapäevi kui ka kohtumisi tuntud sportlastega. Mitmed koolid lõimivad sel nädalal sporditeemasid ka ainetundidesse jpm.

Spordinädala avasündmusel Jüri Gümnaasiumi staadionil esinevad noorte lemmikartistid ja kohal on tuntud sportlasi.

Spordinädalat koordineerib Ühendus Sport Kõigile ning spordinädala elluviimist toetavad Kultuuriministeerium, Eesti Olümpiakomitee, Eestimaa Spordiliit Jõud, Eesti Koolispordi Liit ja piirkondlikud spordiliidud. Lisainformatsiooni sündmuste ja spordinädala kohta leiab spordinädala ametlikult veebilehelt.

 

Lisainformatsioon:
Aivo Normak
Ühendus Sport Kõigile ja Eesti Olümpiakomitee
Spordinädal 2015 projektijuht
mob 514 7775
aivo@eok.ee