Uudised / Tervise Arengu Instituut ootab noortelt terviseprojektide taotlusi

Tervise Arengu Instituut ootab noortelt terviseprojektide taotlusi

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 07. September 2015

Tervise Arengu Instituut ootab taas 12–19-aastaste koolinoorte koostatud terviseprojekte, et need koos ellu viia.

Konkursile „Tervist edendava idee projekt" ehk T.E.I.P. on oodatud kõik huvitavad ja uudsed ideed, kuidas muuta koolikaaslaste, vanemate või kogukonna käitumist ja hoiakuid tervislikumaks ning muuta kool või koduümbrus meeldivamaks paigaks. Idee peavad noored hiljem kas ise või koos oma koostööpartneritega ellu viima.

Projekt peab puudutama mõnda tervisega seotud valdkonda või tervisliku keskkonna loomist: vaimse tervise edendamine, stressi vähendamine, sport ja liikumine, toitumine, alkoholi, tubaka või narkootikumide tarvitamise ennetamine või sellest loobumine jms. Laekunud projektidest valib žürii välja kuus parimat, millest igaüks saab elluviimiseks kuni 640 eurot. Lisaks saavad parimate projektide meeskonnad auhinna.

Projekte hinnatakse kahes vanuserühmas: nooremad kui 8. klass (k.a) ja vanemad kui 9. klass (k.a). Žürii jälgib projektide hindamisel idee uudsust ja omapära, mõju tervisekäitumise kujundamisele, läbimõeldud tegevuskava olemasolu ja sisukust, projekti jätkusuutlikkust, haaratava sihtgrupi suurust.

Eelmisel aastal tõi konkurss Tervise Arengu Instituuti 51 tööd. Kõige enam keskenduti projektides liikumis- ja sportimisvõimaluste parandamisele, samuti sooviti muuta toitumisharjumusi. Paljude projektide eesmärk oli millegi konkreetse elluviimine – nt korraldada spordiüritus, teha õppefilm või viia läbi teemapäevi.

Projektitaotlus ning kontakti tööde saatmiseks asuvad veebiaadressil www.terviseinfo.ee/konkursid/TEIP. Samast leiab ka varasemate aastate võidutööd.

Projektide esitamise tähtaeg on 7. oktoober, parimad projektid valib žürii välja 5. novembriks.

 

Lisainfo:
Lembi Posti
Tervise Arengu Instituudi spetsialist
lembi.posti@tai.ee
tel 659 3977

Maris Jakobson
Tervise Arengu Instituudi avalike suhete nõunik
maris.jakobson@tai.ee
tel 659 3906