Uudised / Eesti statistikasüsteem tähistab 95. aastapäeva konverentsiga

Sel aastal tähistab Eesti statistikasüsteem 95. aastapäeva. Selle tähistamiseks korraldavad Eesti Statistikaamet ja Eesti Pank ning tervisestatistika tegija Tervise Arengu Instituut rahvusvahelise konverentsi. Juubelikonverents annab ülevaate, kuidas statistikategemine on viimase sajandi jooksul muutunud ja milline on Eesti statistikasüsteemi tulevik.

Räägitakse statistika rollist infoühiskonnas, kuidas see on muutunud, kelle jaoks statistikat tehakse, kuidas andmeid kasutatakse ning millised on tarbija vajadused ja ootused.

Tervise Arengu Instituudi tervisestatistika osakond kutsus konverentsile esinema Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) majandusteadlase Gaétan Lafortune’i, kes muuhulgas vaatleb Eesti terviseandmeid võrreldes teiste ELi ja OECD riikidega. Tema koordineerimisel valmivad OECD kogumikud „Tervis lähivaates“ (Health at a Glance).

Konverents peetakse esmaspäeval, 25. aprillil 2016 Tallinnas Estonia teatrisaalis (Estonia pst 4). Esinejate ja ettekannete teemadega saab tutvuda Statistikaameti veebilehel või terviseinfo.ee sündmuste rubriigis.

Eesti statistika pidupäevale on oodatud kõik endised ja praegused statistikategijad ja –kasutajad ning andmeandjad. Osalemiseks on vajalik registreerumine kuni 18. märtsini.

Olete oodatud!