Uudised / Nädalavahetusel oodatakse Stroomi randa mõtlema, kuidas suitsiide vähendada

Peaasi.ee korraldab nädalavahetusel Stroomi rannas avaliku aktsiooni juhtimaks tähelepanu sellele, et meie ühiskond kaotab suitsiidi tõttu liiga palju inimesi. 

Aktsioon toimub 10.septembril 2017 algusega kell 13 Stroomi rannas. Kujundlikuma pildi saamiseks asetame rannale eelmisel aastal suitsiidi teinud inimeste arvu kingi. Meestekingi tuleb panna 146 paari, naiste omi 37.

Kohapeal mõtiskleme selle üle, mida igaüks meist suitsiidide ennetamiseks ette võtta saab ja ütleme selgelt välja, et meile lähevad inimeste kannatused korda ning soovime, et oskaksime nende leevendamiseks paremini midagi ette võtta.

Kui soovid aktsioonil Peaasju abistada, tule palun kohale kell 12.30, registreeri end siin

Kõik vabatahtlikud on väga oodatud. Osalema on oodatud kõik!

Suitsiidid mõjutavad uuringute järgi keskmiselt 60 lähikondlast. Eelmisel aastal kannatas suitsiidi läbi 12 000 inimest ja nii igal aastal.

Eestis on suitsiide rohkem kui maailmas keskmiselt, kuigi võrreldes 90ndatega on suitsiidide arv oluliselt kahanenud.

Noorte meeste hulgas on viimase viia aasta jooksul keskmiselt 25 % juhtudest surmapõhjuseks suitsiid.

Teadaolevalt on suitsiidide ennetamiseks olemas efektiivseid vahendeid, sealhulgas depressiooni õigeaegne ravi ja universaalne ennetus koolides. Lisaks neile meetoditele on igaühel võimalus olla olemas naabrile, sõbrale, kolleegile, pereliikmele. Proovida teda paremini mõista ja temaga kontaktis olla, kuulata ja koos olla. See muudab palju.

“Ole olemas!” toimub peaasi.ee meeste vaimse tervise tegevuste “Kuulan meest!” raames ning seda toetab Sinilille kampaania.