Uudised / Kaia Iva: sotsiaalvaldkond vajab inimkesksust ja innovatsiooni

„Kui me räägime e-riigist, e-teenustest, e-tervisest, siis selle „e“ kõrval on sotsiaalvaldkonnas kahtlemata tähtsal kohal „i“ – inimkesksus, informatsioon, innovatsioon,“ ütles sotsiaalkaitseminister Kaia Iva ajakirja Sotsiaaltöö 20. juubelile pühendatud seminaril hotellis Euroopa. Minister rõhutas, et sotsiaaltöö suund peab olema nutikatele lahendustele orienteeritud ja vajab mitmekülgset koostööd.

„Inimkeskne abi eeldab senisest tõhusamat koostööd väga paljude osapoolte vahel − nii kogukonna kui ka institutsioonide, erinevate valdkondade ning avaliku ja erasektori, sealhulgas mittetulundussektori vahel. Kõikide tegevuste ja arenduste keskmes peab olema inimene ja tema heaolu – poole rohkem ja poole kiiremini tegemine ei ole sotsiaalvaldkonnas lahendus,“ ütles Iva. „Sotsiaaltöö ajakiri on teinud tänuväärset tööd sotsiaalvaldkonna töötajate ühise kvaliteetse inforuumi hoidmisel.“

Ajakirja Sotsiaaltöö 20. juubelile pühendatud üritusest võtsid osa sotsiaaltööd õpetavate ülikoolide õppejõud ja üliõpilased, kohalike omavalitsuste ja hoolekandetöötajad, riigiasutuste töötajad, sotsiaalteemasid kastavad ajakirjanikud jt koostööpartnerid. Üritusel arutati päevakajalisi sotsiaaltöö ja sotsiaalpoliitika teemasid: sotsiaaltöötajate huvikaitse ja sotsiaaltöötaja eest hoolitsemine, sotsiaaltöö pärast haldusreformi, suhete loomine kogukonnas ja sotsiaaltöötaja roll erialases koostöös.

Sotsiaaltöö on aastast 1997 ilmuv erialane ajakiri, mis aitab kaasa Eesti sotsiaalvaldkonna töötajate professionaalsele arengule ja silmaringi laiendamisele. Ajakirja annavad välja Tervise Arengu Instituut ja Sotsiaalministeerium.