Uudised / Sotsiaalkindlustusameti projekti toel saavad lapsevanemad tasuta perelepitusteenust

2021. aasta septembrist alustas sotsiaalkindlustusamet riikliku perelepitusteenuse pilootprojektiga, mille raames on lapsevanematel võimalus saada tasuta perelepitusteenust. Pilootprojekti eesmärk on parandada teadlikkust perelepitusteenusest ja ka ettevalmistuda riikliku perelepitussüsteemi jõustumiseks. Perelepitusteenust osutavad superviseeritavad perelepitajad, kes on lõpetamas väljaõpet riiklikul perelepituse aluskoolitusel.

Sotsiaalkindlustusameti partneriteks on 15 kohalikku omavalitsust, kes on meiega koos riikliku perelepitusteenuse teerajajateks: Sillamäe, Tartu, Rakvere ja Viljandi linnavalitsus ning Jõhvi, Elva, Türi, Viru-Nigula, Võru, Valga, Saarde, Rae, Harju ja Jõgeva vallavalitsus.

Partner-omavalitsustele lisaks ootame teenusele lapsevanemaid ka kõigist teistest kohalikest omavalitsustest.
Teenuse saamiseks võivad meie poole pöörduda ka lapsevanemad ise, ilma kohaliku omavalitsuse suunamiseta.

Rohkem infot pilootprojekti kohta saab perelepituse koordinaator Liilia Männilt: liilia.mand@sotsiaalkindlustusamet.ee, 5886 2296 või perelepitus@sotsiaalkindlustusamet.ee

Riikliku perelepitusteenuse väljaarendamise ja perelepitusteenuse kohta saab lugeda lähemalt ka ajakirja Sotsiaaltöö artiklitest.