Uudised / Abimaterjalid Ukraina teema käsitlemiseks haridusasutustes

Abimaterjalid Ukraina teema käsitlemiseks haridusasutustes

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 14. Märts 2022

Haridus- ja noorteamet koondas oma veebilehele olulise teabe, mis toetab õpetajaid, koolijuhte ja teisi haridusasutuste liikmeid Ukraina sõjaga seotud teemade avamisel.

Lehele on kogutud nii tunnimaterjale, mis räägivad kriisist, meediasõjast kui ka vaimse tervise ja ärevusega seotud materjale. Leht täieneb pidevalt.

Materjalid aitavad käsitleda keerulisi teemasid klassiruumis ja koolis. Oluline on aga meeles pidada, et kuigi sõjateemadel on oluline noorte ja lastega rääkida, siis on sama oluline oma mõtteid suunata ka mujale. Soovitame saada maha üldine ärevus ja hirm ning me ei soovita ühe päeva jooksul käsitleda teemat liialt palju.

Toimuvast mõjutatud olla on normaalne, kuid veelgi olulisem on jätkata igapäevaseid tegevusi. Säilitage kooli igapäevarutiin ja pöörake tähelepanu toredatele tegevustele, sest need pakuvad turvatunnet ja toovad äreval ajal pingelangust.

Abimaterjalidest leiate nõuandeid, kuidas vältida koolis konflikte, rääkida õpilastega sõjast ning põhipunkte Ukraina lähiajaloost ja sõja tagamaadest.