Uudised / Tule 27. augustil Pere ja Kodu vanemluse konverentsile! Juttu tuleb ka kasuvanemlus...

Laupäeval, 27. augustil, toimub esmakordselt Pere ja Kodu vanemluse konverents, kus saavad sõna lapsevanemad ja armastatud spetsialistid, et jagada oma teadmisi ja kogemuslugusid.

Sotsiaalkindlustusamet toob lavale kasuvanemluse teema: „Kuidas pakkuda hoolt ja armastust lapsele, kel ei ole võimalik kasvada sünniperes? Ausalt ja avatult kasuvanemlusest.“

Elise ja Norman

Elise Nikonov ja Norman Ojasoo

Kasuvanemlusest räägivad hooldusepere vanemad Elise Nikonov ja Norman Ojasoo ning lastepsühhiaater Anne-Daniel Karlsen. Esitame küsimusi ja kummutame müüte.

Tutvu kavaga ja registreeri end hiljemalt 22. augustil soodushinnaga!

Soodustust saab rakendada, valides ostukorvis „Sotsiaalkindlustusamet“ ning trükkides sinna sooduskoodi SKA20.

Eestis kasvab hetkel pere- ja asenduskodudes ehk lastekodudes 800 last. Ligi 250 last eraldatakse igal aastal perekonnast ja üle poole nendest lastest vajavad asendushooldust.

Laps on pereootel, aga kes see laps on ja mida ta tegelikult vajab? Milline on hea lapsevanem? Aga hea kasuvanem? „Meil on matemaatikas riigieksam, aga suhtlusoskuses mitte. Samas on suhtlusoskus üks tähtsamaid vanemlikke oskusi,” ütleb hoolduspere ema Elise Nikonov.

Anne Daniel-Karlsen on lastearst ning Tartu Maarja kooli asutaja, kellest hiljem, kümme aastat Norras elades sai lastepsühhiaater. Praegu on Anne Eestis tagasi ja tema peamiseks tööks on noorte aitamine Tartus asuvas Pepleri ravikodus, kus on viimase seitsme aasta jooksul päästetud elule tagasi kolmkümmend last vanuses 12–18.

Elise Nikonov töötab Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuametis laste ja perede heaolu osakonna juhatajana, tema elukaaslane Norman Ojasoo tegutseb IT-valdkonnas. Nende peres kasvab laps, kelle kohta võib öelda, et ta on Elise ja Normani südames sündinud – nad pole lapse bioloogilised vanemad, aga pakuvad lapsele armastust ja kodusoojust sama palju.

Konverents toimub värskelt avatud Viimsi Artiumis. Tegevus on jagatud paralleelselt kahele lavale, pakkudes teemasid vastavalt laste vanusele. Konverentsipäeva juhivad Saara ja Märt Pius.