Uudised / Valminud on TAI terviseinfo märtsikuu uudiskiri

Valminud on TAI terviseinfo märtsikuu uudiskiri

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 26. Märts 2024

Meedia on viimastel nädalatel olnud terviseteemadest pungil. Kirgi on kütnud nii alkoholireklaami reeglid kui ka magustatud jookide maksustamine. Värskest TAI terviseinfo uudiskirjast leiad TAI seisukohad nendel teemadel.

Lisaks saab uudiskirjast vastused veel mitmele terviseküsimusele! Kas suhkur ja süsivesikud on halvad? Mida saab järeldada uimastijääkide suhtes tehtud reoveeuuringu tulemustest? Milliseid ennetustegevusi võiks Eestis lapseootel ja väikelaste vanematele pakkuda? Kui paljud eestlased puutuvad töökohal kokku tubakasuitsuga? Kuidas mõjub lastele liigne ekraaniaeg ja kuidas lapsi hoopis liikuma suunata?

Käimas on ka mitu uuringut. Alustasime sel kuul järjekordse täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuringuga, kuhu kaasatakse 5000 Eesti elanikku. Sellistele uuringutele vastamisega saab panustada oluliste andmetega, mida kasutatakse nii poliitikakujundamisel, ennetustegevuste planeerimisel kui ka teadustöös. Tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasi kasutajatel palume vastata tervisestatistika kasutajate ootuste ja rahulolu uuringule!

Uudiskiri pole ainus koht, kust TAI terviseuudiseid ammutada – juba 16. aprillil toimub teadusseminar „Tasakaalus toidulaud ja piisav liikumine – sõnadest tegudeni“. Pane end kindlasti kirja!