Blogi /

Blogi

Kes tagab meie toidu ohutuse?

  • Autor:Kairi Ringo, Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik
  • 10 Aprill 2015

7. aprillil tähistati WHO eestvedamisel toiduohutusele pühendatud maailma tervisepäeva. Eesti tarbijad ei pea toidu ohutusele igapäevaselt mõtlema, sest toiduohutuse tagamise süsteem toimib tõhusalt. Kuidas Eestis toiduohutust tagatakse, selgitab Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna nõunik Kairi Ringo.

 

Konverents algatas passiivne joomise mõiste kasutamise Eestis

  • Autor:Triin Ülesoo, Tervise Arengu Instituudi projektijuht ja Karin Streimann, Tervise Arengu Instituudi vanemspetsialist
  • 10 Aprill 2015

30. märtsil toimus Eesti Karskusliidu konverents passiivsest joomisest, mis tutvustas rahvusvaheliste ekspertide uuringuid ja töid sellel teemal ning oli avalöögiks suuremale meediakampaaniale.

 

Eriarstide koduvisiidid – miks ja kellele?

  • Autor:Eva Anderson, Tervise Arengu Instituudi statistik
  • 17 Märts 2015

Oleme harjunud arsti koduvisiiti seostama perearsti visiidiga patsiendi koju. Enamjaolt see nii ongi - ligi 90% koduvisiitidest teevad Eestis perearstid. Harjumatuks ja ebaselgeks võib jääda eriarsti koduvisiit, mis katab ülejäänut 10%.

 

Lauri Beekmann: kes peaks sekkuma?

  • Autor:Lauri Beekmann, Eesti Karskusliidu esimees
  • 02 Aprill 2015

Passiivse joomise vältimiseks tuleb sekkuda seadusetegijatel, kirjutab Eesti Karskusliidu esimees Lauri Beekmann.

 

Praktilised juhised toidu ohutuse tagamiseks lasteaias ja kodus

  • Autor:Alice Haav, Tervise Arengu Instituudi vanemspetsialist
  • 26 Veebruar 2015

Toitumise teema on väga aktuaalne ja puudutab igapäevaselt meid kõiki – me kõik ju sööme. Turvalisusest toidu ostmisel, valmistamisel, säilitamisest ja pakkumisel aga räägitakse palju vähem – ilmselt seetõttu, et see tundub väga lihtne ja arusaadav. Nii see loomulikult ongi, aga ka siin on mõned reeglid, mida ei tohi unustada.