Blogi /

Blogi

Kaalu langetamisel on kõige olulisem mõtlemine

  • Autor:Kristin Salupuu, Tervise Arengu Instituudi pojektijuht
  • 10 Jaanuar 2017

Kuigi liigne kehakaal võib olla valede söömis- ja liikumisharjumuste tagajärg, ei tohiks tervislikku toitumist defineerida läbi selle, mida tuleks süüa, et langetada kaalu, vaid hoopis läbi selle, mida toidust peaks saama, et olla terve.

 

Mis või kes on lapse lemmikjõulukink?

  • Autor:Ly Kasvandik, Tervise Arengu Instituudi vanemahariduse ekspert
  • 19 Detsember 2016

Kõik vanemad soovivad, et nende laste näod lööksid särama, kui nad oma jõulukinke avavad. Seepärast on jõulude eel paljude vanemate üks tähtsamaid tegevusi kingituste otsimine. See peaks olema aeg, kus kõigil pereliikmetel on tore ja rõõmus olla, aga vanemate jaoks ei ole see siiski alati nii. Pühade-eelses saginas kaubamajades ringi joostes ja kingitusi otsides kipub tekkima lootusetuse tunne: kas ma leian selle sobivaima kingituse, kas mul on raha selle ostmiseks, mis siis, kui see ei meeldigi mu lapsele? Algne soov teha lastele heameelt muutub sageli kinnisideeks leida midagi väga õiget – mingi asi, mis tooks pikaks ajaks naeratuse kingisaaja näole. Kas ilusatesse ümbristesse pakitud kinkide saamine täidab pühadeajal meie laste unistused ja muudab nad õnnelikumaks?

 

Osale koolikokkade retseptikogumiku kokkupanemises!

  • Autor:terviseinfo.ee
  • 12 Detsember 2016

"Eesti parim koolikokk" saatest inspireerituna oleme koostamas koolikokkadele mõeldud retseptide kogumikku.

 

Millele peaks toitu valides enim tähelepanu pöörama?

  • Autor:Tagli Pitsi, Katrin Lõhmus, Külli Johanson
  • 13 Detsember 2016

13. detsembrist muutub Euroopas kohustuslikuks toitumisalase teabe esitamine toidupakenditel. Peamine probleem inimeste toitumise juures on liigne soola, suhkru ja küllastunud rasvhapete tarbimine. Millele tuleks nende liigtarbimise vähendamiseks toitu valides enam tähelepanu pöörata, selgitavad Tervise Arengu Instituudi ekspert Tagli Pitsi ning Katrin Lõhmus ja Külli Johanson Maaeluministeeriumi toidu üldnõuete büroost.

 

Toitumisalane teave pakendil aitab toidupoes targemaid valikuid teha

  • Autor:Tagli Pitsi, Katrin Lõhmus, Külli Johanson
  • 30 Detsember 2016

Alates 13. detsembrist muutub Euroopas kohustuslikuks toitumisalase teabe esitamine toidupakendeil. Toiduvalmistajad peavad hakkama esitama tarbijale infot toidu energiasisalduse ning rasvade, küllastunud rasvhapete, süsivesikute, suhkrute, valkude ja soola koguse kohta. Millele tuleks uute toitumissoovituste valguses toidupakendil tähelepanu pöörata, selgitavad Tervise Arengu Instituudi ekspert Tagli Pitsi ning Katrin Lõhmus ja Külli Johanson Maaeluministeeriumi toidu üldnõuete büroost.