Blogi /

Blogi

Hambaaugud ei ole saatus, vaid mõtteviisi küsimus

  • Autor:terviseinfo.ee
  • 29 Juuni 2016

„Kurja juur on magusad joogid,“ hindas selleaastasel tervisedenduse konverentsil „Toitumine ja suutervis inimese elukaare vältel“ hambaarstide liidu president Marek Vink. „Lastele ei meeldi vesi. Kes sellist asja enne kuulnud on, et vesi ei maitse? Vesi ongi maitsetu. See on väärtuste ja hoiakute küsimus. Suhkrukell peab paigas olema ja loodusseadusi tuleb austada.“

 

Mis juhtub suitsetaja organismis pärast tubakast loobumist?

  • Autor:Tervise Arengu Instituut
  • 16 Juuni 2016

Eesti staažikaim tubakast loobumise nõustaja Tiiu Härm kinnitab, et suitsetamisest loobudes on positiivseid muutusi organismis märgata peaaegu kohe.

 

Vahetustega töötajatest vähemalt 14 protsendil on unehäired

  • Autor:terviseinfo.ee
  • 29 Juuni 2016

Juuni on TAI tervisekalendris pühendatud puhkamisele – selle olulisusele ning riskidele, mis kaasnevad, kui aega puhkamiseks jääb liiga vähe. Ka põhjustele, miks mõnikord hommikul ärgates tunned end sama väsinuna kui õhtul magama minnes.

 

Tervisedenduse konverents 2016. Tervislikult toituda peaks olema lihtne

  • Autor:terviseinfo.ee
  • 06 Juuni 2016

„Eesti inimese tervisekäitumine pole pehmelt öeldes kiita,“ ütles tervisedenduse aastakonverentsi „Toitumine ja suutervis inimese elukaare vältel“ avakõnes tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. „Tervena elatud eluea poolest on Eesti Euroopa Liidu teiste riikidega võrreldes kaugel tagareas. Meist lühem on inimeste tervena elatud eluiga vaid Lätis, naiste puhul ka Saksamaal ja Slovakkias.“

 

Väikelaste puhul on soovitav valida nitrititega töötlemata lihatooteid

  • Autor:Anneli Tuvike ja Annika Leis, Maaeluministeeriumi toidu üldnõuete büroo
  • 31 Mai 2016

Keskmine nitriti saadavus lihatoodetest ja joogiveest jääb Eesti laste puhul oluliselt alla lubatud ohutu koguse. Siiski tuleks väikelaste menüü koostamisel eelistada nitrititega töötlemata lihatooteid ning kasutada toiduvalmistamisel värsket liha, selgub Eesti Maaülikooli teadlaste poolt läbi viidud toidu lisaainetena kasutatavate nitritite riskihinnangust.